Pedro Ximénez Cosecha

Pedro Ximenéz Cosecha
Montilla - Moriles
Ligging
Montilla - Moriles is gelegen in het district Corboda, in de historische driehoek Granada - Sevilla - Corboda.
De streek is beroemd om haar "sherry”- achtige wijnen, men werkt echter uitsluitend met de Pedro Ximenez druif.
Dat maakt deze wijnen zeer karakteristiek en bijzonder!
Druivensoort(en)
100% Pedro Ximénez
Vinificatie
Geen rijpingsproces op hout, dit om de frisheid uit de aroma’s van de rozijnen volledig te behouden.
Gemaakt uit één oogstjaar en dus niet afkomstig van het Solera systeem.
Proefnotitie
Zuivere en doorzichtige kleur, waardoor deze Cosecha erg verschilt van de traditionele PX wijnen.
Nectar van rijp en gedroogd fruit in het aroma.
Zijdezacht en soepel in de mond.
Eten & Drinken
Heerlijk bij gebak, gedroogde vruchten of ijs.
Ook bij lichte rijpe kaassoorten, noten, dadels en vijgen is het echt genieten van deze wijn.
Bijzonderheden
Het is aanbevolen deze wijn koel te serveren, tussen de 8 en 10 graden.
 
Inhoud: 50 cl
Alcoholpercentage: 15%

Get the Flash Player to see this player.